Делегација Удружења осигуравача БиХ у посети УОС

Делегација Удружења осигуравача БиХ у посети УОС

Удружење осигуравајућих друштава Федерације Босне и Херцеговине било је у дводневној посети Удружењу осигуравача Србије, на сопствени захтев.  
Посета је искоришћена за упознавање менаџмента Удружења осигуравајућих друштава Федерације БиХ са тржиштем осигурања у Србији, трендовима и законским решењима. Оно што их је посебно интересовало јесу организација и функционисање Удружења осигуравача Србије, за које сматрају да је једно од најбоље устројених и најфункционалнијих не само у региону него и шире.
Генерални секретар УОС, Душко Јовановић, са сарадницима, презентовао је, између осталог, пројекте које Удружење планира да спроведе у интересу индустрије осигурања у Србији. Он је навео да је једна од тачака ослонца рада Удружења изузетна координација и артикулација ставова индустрије, као и партнерски однос са националним регулатором са којим се редовно и у конструктивној атмосфери усаглашавају ставови по свим питањима од важности са индустрију осигурања у Србији и њен даљи развој.
Представници два Удружења закључили су да постоји значајан простор за међусобну и сарадњу између два тржишта, у интересу грађана и самих осигуравача. Генерални секретар Удружења осигуравача Србије, Душко Јовановић, посебно је подвукао раположивост УОС да у сваком тренутку помогне колегама из Удружења осигуравајућих друштава Федерације Босне и Херцеговине у процесу реорганизације њихове институције, напоменувши да су искуства УОС потврђена у пракси.

Фотографије са овог скупа можете погледати овде.

Top