Додељене награде најбољим припадницима Војске Србије

Додељене награде најбољим припадницима Војске Србије

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић уручили су, поводом Дана Војске Србије, признања и награде најбољим припадницима Војске.  

Награде су додељене за учињено дело, резултате од посебног значаја, најбоље спортисте, као и војне спомен-медаље за достигнућа у спорту. За учињено дело и резултате од посебног значаја награде су добили заставник Саша Вељић за спасавање живота и отклањање последица елементарних несрећа; разводник Ђуро Борбељ и старији водник Далибор Анђелковић за постигнуте резултате у области културе, традиције и спорта; капетан фрегате Саша Струњаш за ванредно запажене резултате и исказано изузетно залагање у категорији војни службеник, док је исту награду, али у категорији цивилних лица добио Игор Перић. Награду за резултате у области науке и развоја добила је Надица Козић.

Награђени у свих шест категорија добили су по 100.000 динара, а финансијска средства обезбедило је Удружење осигуравача Србије.

Захваљујући се Удружењу на пруженој подршци и финансијским средствима, министар Александар Вулин нагласио је да су награђени најбољи припадници Војске Србије и то на основу мишљења колектива и људи са којима раде. Војска Србије није плаћеничка, већ је то војска људи који воле свој посао, свој позив и изнад свега воле Србију и свој народ, нагласио је министар Вулин. Ове године су први поводом Дана Војске додељене и награде за признања и успехе у војном спорту.

Ово је наставак одличне сарадње коју Удружење осигуравача Србије има са Министарством одбране и у складу је са опредељењем Удружења да део своји добити издваја да би најбољи били награђени и како би се помогло онима којима је помоћ најпотребнија.

Фотографије можете погледати ОВДЕ.

Top