Награде припадницима Министарства одбране и Војске Србије

Награде припадницима Министарства одбране и Војске Србије

Министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и генерални секретар Удружења осигуравача Србије Душко Јовановић, уручили су новчане награде припадницима Министарства одбране и Војске Србије за учињено дело и постигнуте резултате од посебној значаја. 
Награде су додељене у шест категорија: најбољем војном и цивилном лицу, најбољем здравственом раднику, за резултате у области науке и развоја, као и за подвиг и резултате у области културе, традиције и спорта. Освајачи награда су Ђокица Петровић, Милан Павловић, Саша Димитријевић, Милан Милошевић, Мирослав Потић и Срђан Ристић. 

Награђени у свих шест категорија добили су по 100.000 динара, а финансијска средства обезбедило је Удружење осигуравача Србије. 
Захваљујући се Удружењу осигуравача Србије на пруженој подршци и финансијским средствима, министар Александар Вулин је нагласио да припадницима Војске Србије значи када виде да их Србија разуме, поштује и цени. Удружење је показало да разуме тежак и частан војнички живот, додао је Вулин. 
Генерални секретар УОС Душко Јовановић нагласио је да је ово почетак сарадње на обострано задовољство. Јовановић каже да Удружење жели да онима који свој посао раде у тешким условима стави до знања да се њихов рад цени и поштује. Обећао је да ће Удружење осигуравача и у будућности издвајати финансијска средства и део своје добити да би најбољи били награђени и да би се помогло онима којима је помоћ најпотребнија. 
Удружење осигуравача Србије потписало је у оквиру Српских дана осигурања, одржаних крајем новембра у Аранђеловцу, Меморандум о разумевању са Министарством рада и Министарством одбране.  Меморандум је омогућио да компаније из нашег сектора, на челу са Удружењем осигуравача Србије, финансијски помажу најбоље припаднике Војске Србије и најбоље раднике Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Почетком године, УОС је већ донирао милион динара за добитнике награда у Министарству рада. 

Фотографије можете погледати ОВДЕ

 

Top