Одржан састанак Групе Бироа зелене карте Југоисточне Европе

Одржан састанак Групе Бироа зелене карте Југоисточне Европе

У Скопљу је, од 8. до 10. октобра, одржан састанак Групе Бироа зелене карте Југоисточне Европе.

На скупу су разматрани предлози који пројектују до сада највеће промене у Систему Зелене карте и који се већ сада сматрају историјским јер се односе се на спајање Система Европских моторних директива са Системом зелене карте. Тиме би била створена највећа организација везана за ауто осигурање у свету. Место Удружења осигуравача Србије је истакнуто у реализацији овог пројекта, између осталог и у контексту чињенице да је Србији за 2020. годину додељена организација највећег међународног догађаја у Европи – првог који ће у новом формату бити одржан на новоу новог, свеобухватног Система ауто осигурања – International motor insurance.

Удружење осигуравача Србије су на том, по многим оценама, најважнијем скупу поменуте групе, представљали генерални секретар Душко Јовановић и директор Бироа зелене карте Мишо Јанковић.

На маргинама скупа посебно је истакнута чињеница да не постоји ниједно отворено питање између Удружења осигуравача и било ког од Бироа припадника ове групе. Наглашено је и чврсто опредељење да се настави са изградњом још бољих, пријатељских односа са свим субјектима који послују у оквиру Система Зелене карте, другог највећег у свету после Уједињених нација.

Фотографије са овог скупа можете погледати овде.

Top