Свечано отворени други Српски дани осигурања у Аранђеловцу

Свечано отворени други Српски дани осигурања у Аранђеловцу

29.новембар 2018 - У Аранђеловцу су свечано отворени други Српски дани осигурања, који су окупили више од 300 представника осигуравајућих кућа, државних званичника, као и домаћих, регионалних и стручњака из иностранства. Конференцију организује Удружење осигуравача Србије. 
У Србији је у претходној години потписано око шест милиона уговора о осигурању, а премија по глави становника износила је 112 евра.
"Индустрија осигурања у земљи улаже значајна средства у развој друштвене заједнице кроз спонзорства и донације и запошљава више од 10.800 људи", каже Мирко Петровић, председник УО Удружења осигуравача Србије. 
Главне теме првог дана Српских дана осигурања биле су катастрофалне штете у Србији и представљање могућих решења за њихово управљање, као и осигурање пољопривреде – изазови и решења.
У Србији само осам до десет  одсто регистрованих пољопривредника има осигуравајућу полису, а према речима Душка Јовановића, генералног секретара УОС, потребно је да тај број буде већи.
"Морамо да помогнемо сваком сељаку да има осигурану летину, осигуране тракторе и пољопривредне машине. Зато планирамо да у договору са локалним самоуправама омогућимо да пољопривредници добијају и бесплатну полису осигурања. Велики утицај на српска газдинства имају олуја, киша и снег, а пољопривредници треба да обезбеде осигурање да би се избегле катастрофалне штете које стварају лоши природни услови”, каже Душко Јовановић. 
На крају првог дана Српских дана осигурања причало се и о сајбер осигурању и дигитализацији.
Другог дана на конференцији у Аранђеловцу учесници ће причати добровољном здравственом осигурању на округлом столу, а бавиће се и значајем и перспективама Система зелене карте.

Фотографије можете погледати ОВДЕ.

Top