У УОС одржан састанак са делегацијом Републике Српске

У УОС одржан састанак са делегацијом Републике Српске

25/03/2014
У организацији Удружења осигуравача Србије, у просторијама Удружења, одржан је састанак са високом делегацијом Републике Српске, на којем су разматрана питања из области регулативе тржишта осигурања, са акцентом на постојећим решењима и праксом Републике Србије.

Делегацију Републике Српске чинили су директор Агенције за осигурање Републике Српске са сарадницима, представници МУП, Министарства саобраћаја и веза, Министарства финансија и представници осигуравајућих друштава чланова Удружења друштава за осигурање Републике Српске. Поред менаџмента Удружења осигуравача Србије, састанку су, као представници Србије, присуствовали високи представници Народне банке Србије – директор Управе за надзор над финансијским институцијама и генерални директор Сектора за надзор над делатности осигурања, помоћници министра у Министарству унутрашњих послова и Министарству саобраћаја, као и заменик директора Агенције за безбедност у саобраћају, сви поменути са сарадницима.

На састанку су гостима пренета позитивна искуства у сегменту регулативе тржишта, у контексту процеса измене законодавства из области безбедности саобраћаја и обавезног осигурања у саобраћају, који је у току у Републици Српској. Током вишечасовне дискусије, посебан акценат стављен је и на сарадњу Удружења осигуравача Србије и МУП Републике Србије, нарочито у делу информационих центара који су остварили синергију формирањем заједничке базе података и у раду на проналажењу решења која ће у будућности бити коришћена. Делегација из Бања Луке оценила је састанак као вишеструко користан и поручила да је потребно наставити овакве видове сарадње и размене искустава.

Top