УОС организатор Међународне конференције ауто-осигурања 2020. године

УОС организатор Међународне конференције ауто-осигурања 2020. године

Удружење осигуравача Србије организоваће у јуну 2020. године Међународну конференцију ауто-осигурања, скупштину Система зелене карте и годишњу Конференцију моторних директива ЕУ. На недавно одржаној „International Motor Insurance Conference“ чији је домаћин био Мароко,  делегација Удружења преузела је заставу Савета бироа Зелене карте, чиме је УОС и симболично озваничен као домаћин Конференције IMIC 2020. (видео материјал можете погледати овде)

Биће то највећи догађај из области осигурања у 2020. години у Европи. 
Поред представника Националних бироа осигурања – Бироа зелене карте из 48 земаља, Конференцији ће присуствовати и представници Гарантних фондова, Бироа за накнаду штете (Compensation bodies) и Информационих центара поменутих земаља. Тиме ће се на једном месту наћи представници Система зелене карте и Моторних директива ЕУ, што Конференцију чини највећом те врсте у Европи. Биће то први пут у историји Система зелене карте, дугој 7 деценија, да годишња конференција буде организована у том формату. Тиме је Удружењу осигуравача Србије издато признање за досадашњи рад, јер је одлука донета уз констатацију челника Система зелене карте да је рад УОС најбољи пример успостављања и одржавања успешне и квалитетне сарадње са партнерима из различитих држава. 

Систем зелене карте представља једну од највећих међународних организација, са 48 чланова из различитих земаља, пре свега европских. Почива на два основна постулата – омогућавање прекограничног саобраћаја моторним возилима и заштити оштећених лица по основу незгода са елементом иностраности.

Top