УОС организатор највећег европског скупа из области осигурања

УОС организатор највећег европског скупа  из области осигурања

Удружење осигуравача Србије организоваће 2020. године Међународну конференцију ауто-осигурања, скупштину Система зелене карте и годишњу Конференцију моторних директива ЕУ. Биће то највећи догађај из области осигурања у 2020. години у Европи. Одлука да УОС буде домаћин Конференције, која ће по први пут бити одржана у новом формату, донета је једногласно на Скупштини Система зелене карте одржаној у Мадриду. 
Поред представника Националних бироа осигурања – Бироа зелене карте из 48 земаља, Конференцији ће присуствовати и представници Гарантних фондова, Бироа за накнаду штете (Compensation bodies) и Информационих центара поменутих земаља. Тиме ће се на једном месту наћи представници Система зелене карте и Моторних директива ЕУ, што Конференцију чини највећом те врсте у Европи. Биће то први пут у историји Система зелене карте, дугој 7 деценија, да годишња конференција буде организована у том формату. Тиме је Удружењу осигуравача Србије издато признање за досадашњи рад, јер је одлука донета уз констатацију челника Система зелене карте да је рад УОС најбољи пример успостављања и одржавања успешне и квалитетне сарадње са партнерима из различитих држава. 
Иначе, тржиште Србије је у самом врху по параметрима који карактеришу пословање чланица овог Система, а треба нагласити и да је Србија, уз Швајцарску, једина држава ван европског економског простора која је чланица тзв. Мултилатералног система, односно Система за регистарске ознаке. Тиме су права возача из Србије у свему изједначена са онима из ЕУ. 
Систем зелене карте представља једну од највећих међународних организација, са 48 чланова из различитих земаља, пре свега европских. Почива на два основна постулата – омогућавање прекограничног саобраћаја моторним возилима и заштити оштећених лица по основу незгода са елементом иностраности. 

Top