УОС подржао наступ наших такмичара на Међународном такмичењу у професионалним вештинама

УОС подржао наступ наших такмичара на Међународном такмичењу у професионалним вештинама

Србија први пут учествује на Међународном такмичењу у професионалним вештинама на тему „Сарадња међу професијама и заједнички развој“. Такмичење, у оквиру Иницијативе “Појас и пут” биће одржано у Кини, а Србију ће представљати 19 учесника који ће се такмичити у 9 дисциплина.

Учешће екипе Србије подржало је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а министар Зоран Ђорђевић нагласио је да је ово такмичење резултат добре сарадње двеју држава, као и пријатељства двојице председника. Министар је захвалио Удружењу осигуравача Србије, Комерцијалној и Српској банци које су пружиле финансијску подршку за учешће наше екипе на овом такмчењу. Компаније су тиме, како је нагласио министар, омогућиле да наши млади људи покажу да је Србија земља која има паметне младе људе који заслужују прилику да своја знања покажу и ван граница своје земље.

Генерални секретар Удружења осигуравача Србије Душко Јовановић изразио је задовољство јер је Удружење добило прилику да финансијски подржи одлазак представника Србије у Кину. “Уверен сам да ће наш тим остварити адекватне резултате који ће имати значај за наше међународне односе и за Удружење осигуравача. Радо ћемо и убудуће, као и до сада, подржати сличне пројекте Министарства рада” нагласио је генерални секретар Удружења.

Међународно такмичење у професионалним вештинама биће одржано од 25. до 31. маја, а учесници ће своја знања представити у следећим областима: електричар, водоинсталатер, столар, кувар, конобар, фризер, козметичар, неговатеЉ и аранжер цвећа.

Фотографије можете погледати ОВДЕ.

Top