УОС помогао издавање књиге “Дерби”

УОС помогао издавање књиге “Дерби”

Књига “Дерби” у којој су обухваћене све утакмиче које су “вечити” одиграли, аутора Драгише Ковачевића, промовисана је у Скупштини града. Књига је аутентични подсетник на времена која су обележила 161 дерби одигран између фудбалера Црвене Звезде и Партизана. Садржи око 600 фотографија, од којих су многе из породичних албума играча И први пут су јавно објављење.

На представљању књиге, аутор Драгиша Ковачевић је изјавио да књига садржи његова сећања, анегдоте и аутентичне приче које су о њему, као новинару радија Студио Б, причали актери дербија. Поред играча оба клуба, у књизи су занимљиве приче политичара, новинара, глумаца И њихових сећања на вечити дерби српског фудбала.

Присутнима су се обратиле легенде оба клуба, Драган Џајић и Саша Илић, новинар Владимир Станковић, као и бивиши председник ФК Партизан Иван Ћурковић и председник ФК Црвена Звезда Светозар Мијаиловић. Промоцији су, поред осталих, присуствовали И некадашњи капитени и играчи оба клуба Марко Валок, Лазар Радовић, Ненад Бјековић, Момчило Вукотић, Никица Клинчарски, Горан Петрић, Владица Поповић, Ратомир Дујковић, Јован Аћимовић, Душан Савић, Владимир Петровић Пижон, Бошко Ђуровски.

Издавање књиге “Дерби” финансијски је помогло и Удружење осигуравача Србије. То је наш мали допринос очувању традиције на један од највећих фудбалских дербија у Европи.

Фотогалерију можете погледати ОВДЕ.

Top