ЗАВРШЕНИ ТРЕЋИ СРПСКИ ДАНИ ОСИГУРАЊА У АРАНЂЕЛОВЦУ

ЗАВРШЕНИ ТРЕЋИ СРПСКИ ДАНИ ОСИГУРАЊА У АРАНЂЕЛОВЦУ

29 .новембар 2019 - Креирати одрживи модел пословања на дужи временски период којим ће бити повећана сигурност, трансформација модела пословања и дигитализација која ће сектор осигурања учинити доступнијим и све то због клијената који морају бити постављени у фокус – закључак је трећих Српских дана осигурања у Аранђеловцу.

„Пред нама је период у којем ћемо морати да се суочимо са великим изазовима у вези са усклађивањем нашег пословања са регулативама. Комплетан модел пословања претрпеће измену и због потреба за дигитализацијом, а оно што додатно морамо да урадимо је да поставимо клијента у фокус, јер све ово што радимо радимо због њих“, истакао је Зоран Благојевић, члан Управног одбора Удружења осигуравача Србије. 

У Аранђеловцу је закључено и да је неопходно обезбедити сигурност и грађанима подићи свест о инвестирању у полису, да се не посматра као трошак.

Током два дана покренут је велики број занимљивих тема, а она која је изазвала доста пажње јесте о катастрофалним незгодама које су због климатских промена све више заступљене на територији Републике Србије.

“Покушаћемо да заједно са државом договоримо обавезно осигурање имовине или да дамо одређене повољности полиса у осигурању имовине и на тај начин да обезбедимо сигурност наших грађана и да растеретимо буџет због евентуалних будућих катастрофалних непогода” , каже Душко Јовановић, генерални секретар Удружења осигуравача Србије.

Други дан конференције у Аранђеловцу отворио је министар пољопривреде Бранислав Недимовић, који је истакао да је у Србији свега 12 одсто површине осигурано и да су то катастрофални подаци, на којима треба радити. Министар је истакао да је у биљној производњи повећан број осигураника, али је у сточном фонду знатно смањен, да је потребна едукација и да је упутио апел на све учеснике скупа да што више заједно разговарају са људима, да то ради и Министарство да би се пољопривредницима пренело шта све имају на располагању.

У Србији је веома низак проценат осигураних домаћинстава, од три до пет одсто кад су у питању заједно регистрована и нерегистрована домаћинства, а циљ осигуравача је да се у наредном периоду то повећа на више од 30 одсто.

“Те бројке су и даље много ниже од процента осигурања у пољопривреди у окружењу, али је идеја да заједно са Министарством пољопривреде радимо на унапређењу полиса. У исто време идеја нам је да субвенције у пољопривреди вежемо за обавезност полисе. У наредном периоду радићемо на едукацији грађана, потребно је да дођемо до сваког становника наше земље”, каже Јовановић.

 

Фотографије моожете погледати ОВДЕ.

 

Top