Delegacija iz Republike Srpske u poseti UOS

Delegacija iz Republike Srpske u poseti UOS

Predstavnici rukovodstva Udruženja društava za osiguranje Republike Srpske posetili su Udruženje osiguravača Srbije i tom prilikom izneli predloge za dodatno unapređenje postojeće saradnje. Akcenat bi u budućem periodu bila zajednička organizacija stručnih događaja od značaja za oba tržišta.

 

Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović naglasio je trajnu opredeljenost UOS da se sa Udruženjem društava za osiguranje Republike Srpske razvijaju najbolji mogući odnosi, u duhu postojeće saradnje koja se održava na najvišem nivou vlada Republike Srbije i Republike Srpske. On je posebno naglasio opredeljenost UOS da na raspolaganje stavi sva svoja iskustva i resurse u cilju jačanja kapaciteta Udruženja Republike Srpske, imajući u vidu niz zajedničkih pozicija i saglasnost koju po ključnim pitanjima dele dva tržišta.

 

Sastanak je zaključen saglasnošću da se u najskorije vreme organizuje stručni skup u Republici Srpskoj na kome bi se doneli zajednički zaključci i uputile zajedničke poruke reulatoru Republike Srpske sa konkretnim predlozima za unapređenje zakonske regulative i stvaranje pretpostavki za dalje jačanje nadležnosti Udruženja Republike Srpske.

Fotogaleriju možete pogledati OVDE.

Top