UOS pomogao izdavanje knjige “Derbi”

UOS pomogao izdavanje knjige “Derbi”

Knjiga “Derbi” u kojoj su obuhvaćene sve utakmiče koje su “večiti” odigrali, autora Dragiše Kovačevića, promovisana je u Skupštini grada. Knjiga je autentični podsetnik na vremena koja su obeležila 161 derbi odigran između fudbalera Crvene Zvezde i Partizana. Sadrži oko 600 fotografija, od kojih su mnoge iz porodičnih albuma igrača I prvi put su javno objavljenje.

Na predstavljanju knjige, autor Dragiša Kovačević je izjavio da knjiga sadrži njegova sećanja, anegdote i autentične priče koje su o njemu, kao novinaru radija Studio B, pričali akteri derbija. Pored igrača oba kluba, u knjizi su zanimljive priče političara, novinara, glumaca I njihovih sećanja na večiti derbi srpskog fudbala.

Prisutnima su se obratile legende oba kluba, Dragan Džajić i Saša Ilić, novinar Vladimir Stanković, kao i biviši predsednik FK Partizan Ivan Ćurković i predsednik FK Crvena Zvezda Svetozar Mijailović. Promociji su, pored ostalih, prisustvovali I nekadašnji kapiteni i igrači oba kluba Marko Valok, Lazar Radović, Nenad Bjeković, Momčilo Vukotić, Nikica Klinčarski, Goran Petrić, Vladica Popović, Ratomir Dujković, Jovan Aćimović, Dušan Savić, Vladimir Petrović Pižon, Boško Đurovski.

Izdavanje knjige “Derbi” finansijski je pomoglo i Udruženje osiguravača Srbije. To je naš mali doprinos očuvanju tradicije na jedan od najvećih fudbalskih derbija u Evropi.

Fotogaleriju možete pogledati OVDE.

Top