UOS Udruženje osiguravača Srbije

UOS podržao akciju „Vozi odmoran“

10/07/2017

Udruženje osiguravača Srbije podržalo je kampanju prevencije saobraćajnih nezgoda pod nazivom „Vozi odmoran“ koju su pokrenule Agencija za bezbednost saobraćaja i druge institucije.

Cilј kampanje je isticanje važnosti redovnih pauza prilikom dužih putovanja i namenjena je svim putnicima tokom letnje sezone koji su u tranzitu ili putuju na duga putovanja. Udruženje osiguravača Srbije je prepoznalo značaj preventivnih aktivnosti usmerenih na smanjenje stradanja u saobraćajnim nezgodama. U okviru kampanje „Vozi odmoran“, Udruženje će, preko svojih članica, podeliti edukativne flajere prilikom prodaje zelenih kartona u filijalama članica. Flajeri su namenjeni svim građanima Republike Srbije koji kreću na duža putovanja i sadrže praktična uputstva i savete za bezbednu vožnju. U cilјu bezbednog dolaska na želјenu destinaciju svih učesnika u saobraćaju, vozačima se savetuje da na put krenu odmorni, da prave pauze na svaka dva sata i izbegavaju vožnju noću i tokom najtoplijih delova dana. Savetuje se da se klima uređaj koristi tako što razlika između spolјne i temperature u vozilu ne prelazi 7 stepeni. Odmaranje i normalan san su jedini pravi lek protiv umora i pospanosti.

U vreme najvećeg broja putovanja, tokom letnjih meseci, dešava se i najveći broj saobraćajnih nezgoda. Uzrok velikog broja nezgoda, u kojima mogu stradati čitave porodice, je umor. Preventivna kampanja, koja je pokrenuta prošle godine, biće nastavlјena tokom ovog leta, nizom zajedničkih aktivnosti.

Vozi odmoran - Flajer strana 1

Vozi odmoran - Flajer strana 2


 

 

 Ostale vesti i intervjui

Udruženje organizuje konferenciju „Srpski dani osiguranja“

UOS organizovao petu Konferenciju o primeni IT tehnologija u osiguranju

Održane Pete sportske igre osiguravača Srbije

Rast bilansne sume osiguranja u 2016. godini od 12,4%