UOS Udruženje osiguravača Srbije

UOS podržao akciju „Vozi odmoran“

10/07/2017

Udruženje osiguravača Srbije podržalo je kampanju prevencije saobraćajnih nezgoda pod nazivom „Vozi odmoran“ koju su pokrenule Agencija za bezbednost saobraćaja i druge institucije.

Cilј kampanje je isticanje važnosti redovnih pauza prilikom dužih putovanja i namenjena je svim putnicima tokom letnje sezone koji su u tranzitu ili putuju na duga putovanja. Udruženje osiguravača Srbije je prepoznalo značaj preventivnih aktivnosti usmerenih na smanjenje stradanja u saobraćajnim nezgodama. U okviru kampanje „Vozi odmoran“, Udruženje će, preko svojih članica, podeliti edukativne flajere prilikom prodaje zelenih kartona u filijalama članica. Flajeri su namenjeni svim građanima Republike Srbije koji kreću na duža putovanja i sadrže praktična uputstva i savete za bezbednu vožnju. U cilјu bezbednog dolaska na želјenu destinaciju svih učesnika u saobraćaju, vozačima se savetuje da na put krenu odmorni, da prave pauze na svaka dva sata i izbegavaju vožnju noću i tokom najtoplijih delova dana. Savetuje se da se klima uređaj koristi tako što razlika između spolјne i temperature u vozilu ne prelazi 7 stepeni. Odmaranje i normalan san su jedini pravi lek protiv umora i pospanosti.

U vreme najvećeg broja putovanja, tokom letnjih meseci, dešava se i najveći broj saobraćajnih nezgoda. Uzrok velikog broja nezgoda, u kojima mogu stradati čitave porodice, je umor. Preventivna kampanja, koja je pokrenuta prošle godine, biće nastavlјena tokom ovog leta, nizom zajedničkih aktivnosti.

Vozi odmoran - Flajer strana 1

Vozi odmoran - Flajer strana 2


 

 

 Ostale vesti i intervjui

Osiguranje u Srbiji ima veliki potencijal

Udruženje osiguravača doniralo nagrade najboljim radnicima Ministarstva za rad

Održani Prvi “Srpski dani osiguranja”

Udruženje osvojilo nagradu „Kaktus 2017“ na Festivalu integrisanih komunikacija

Udruženje organizuje konferenciju „Srpski dani osiguranja“