УОС поново подржао акцију “Човек године”

У Народном позоришту у Београду додељене су награде „Човек године“ Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања. Награде су додељене у пет категорија, у циљу пружања подршке и истицања појединаца који су својим радом допринели унапређењу социјалне заштите.

Признања су уручена појединцу, професионалцу, стручњаку, запосленом у Центру за социјални рад, установи социјалне заштите за смештај деце и младих, установи социјалне заштите за смештај одраслих и старијих лица, лицу које је пре одласка у пензију било запослено у систему социјалне заштите и хранитељу

Признање су уручена Весни Маргаретић, запосленој у Центру за социјални рад града Суботице, Александру Величковићу, васпитачу Дома за децу и омладину “Вера Радивојевић” из Беле Цркве, Сузани Мишић, директорки Геронтолошког центра Београд, Душану Миловићу, у категорији пензионисано лице које је пре одласка у пензију било запослено у систему социјалне и породичне заштите и Бојани Степановић, хранитељици из Београда. Награде су лауреатима уручили корисници тих установа.

Они су добили по 200.000 динара које је и ове године обезбедило Удружење осигуравача Србије. На свечаности у Народном позоришту у Београду уручена је и специјална захвалница Банци за развој Савета Европе, за допринос социјалној заштити Републике Србије. Специјално признање представнику те банке Стефану Селену уручио је генерални секретар Удружења осигуравача Србије Душко Јовановић.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, подсетио је да у систему социјалне заштите ради 14.000 људи који брину о 700.000 корисника. Министар Вулин је за 2017. годину најавио реформе система социјалне заштите и усвајање Закона о финансијској подршци породицама са децом, којим ће бити повећан број жена које ће имати право на породиљску накнаду, као и Закона о социјалној заштити.

Обезбеђивањем финансијске подршке за ове награде, Удружење осигуравача Србије наставило је да подржава акције Министарства за рад које за циљ имају пружање помоћи онима којима је помоћ најпотребнија.