У организацији Удружења осигуравача Србије, од 10-12. октобра одржана је јубиларна 10. конференција „Дигитализација осигурање технологија“. Јубиларна Конференција нас је подсетила на све што је ИТ индустрија осигурања постигла у сарадњи са пословним секторима. То се посебно односи на обликовање пословања кроз дигитализацију производа и новог дигиталног начина приступа клијенту, чиме се  утицало да се пословање из традиционалног трансформише у дигитално. Великим делом за то је заслужна управо ова Конференција јер су се кроз разматране теме уобличавали пројекти који су на крају спроведени у дело.

Конференцију је отворио председник Програмског одбора и директор ИЦ УОС Александар Ђоковић који је истакао снагу заједнице с обзиром на то да су сарадња, дељење знања и заједнички труд оно што индустрију осигурања чини јачима и успешнијима. Овај јубилеј није само прослава прошлих успеха, већ и почетак нове ере и прилика се да се поставе нови циљеви и визије за будућност, нагласио је Ђоковић.

У даљем току конференције, представници друштава за осигурање и ИТ компанија, презентовали су актуелне теме из те области, које се односе на пословање друштава, управљање ИТ ресурсима и из области заштите ресурса информационих технологија као и усклађивање са новим правним оквирима који регулишу ову област. Радни део конференције окончан је округлим столом чији је главни закључак да без обзира на претходне успехе и достигнуте циљеве, у будућности осигуравачима на челу са УОС предстоји пуно великих изазова како из области бизниса тако и из области информатике.

Фотографије