Пуних десет година је прошло од када је Ненад Бјековић, легенда Партизана и актуелни потпредседник Фудбалског савеза Србије доживео непријатност кад су му разбојници упали у кући и однели драгоцености. Тај тренутак био је преломан да промени поглед на свет и схвати колико је важно поседовати полису осигурања.

– Прошло је од тада много времена, цела једна деценија, али сећање на тај тренутак је јако непријатно. Нестале су ми заиста вредне ствари, пре свега ту мислим на сатове који су за мене имали сентименталну и емотивну вреднос и због тога се и дан данас осећам веома лоше. На моју велику жалост, требало је да се догоди једна тако непријатна ситуација и да схватим колико је осигурање важно у животу. До тада сам осигуравао само аутомобил, а онда увидео колико је значајно осигурање непокретности. Знам да ми та полиса не би вратила сатове, али би барем имао неку утеху у виду финансијске компензације. Ипак, мислим да је у тим тренуцома најважнији онај психолошки аспекат кад вам се догоди нешто лоше и онда схватите да неко мисли на вас и пошаље вам помоћ, каже Бјековић.

Као еминентни спортски радник Бјековић је често на путовањима, аеродроми и царинске контроле су му саставни део живота, баш као и плаћање премије за добровољно здравствено осигурање.

– Нема шансе да одем на пут, а да нисам купио полису осигирања. На моју велику срећу током путовања никада нисам мао никакве непријатне тренутке, нити ми је затребала та помоћ, али сигурност коју вам пружа плаћена полиса је заста значајна. Поједини пријатељи ми кажу да сам досадан јер их пред сваки пут подсећам да уплате осигурање, а онда кад им то парче папира помогне у иностранству, зову да ми се захвале.

Бјековић је дуго живео у иностранству, током играчке и функционерске каријере стекао и много пријатеља ван граница Србије, па зна колико странци више пажње посвећују осигурању.

– Плаћање полисе осигурања на западу је далеко развијенија него код нас. Тамо се осигурава буквално све, почев од аутомобила, кућа, викендица, многи уплаћују и животно осигурање, али то код нас још није толико распрострањено – каже Бјековић.