Имајући у виду драматичну ситуацију изазвану вирусом “Цовид 19”  Удружење осигуравача Србије, испред индустрије осигурања и својих чланица, донирало је средства за набавку неопходне медицинске опреме за сузбијање вируса. 

Из донираних средстава биће набављени респиратори, тестови на корона вирус, реагенси, медицинска и друга опрема потребна у току трајања епидемије, у количини за три авиона. Списак неопходних средстава урађен је у сарадњи са кабинетом председника Републике Србије и Кризним штабом за сузбијање корона вируса, који ће набављену опрему распоредити по принципу приоритета.

У вероватно најтежим тренуцима за читаву планету у последњих неколико деценија, Удружење осигуравача Србије се одлучило на ову донацију како би помогло напоре надлежних државних органа и медицинских радника да се обезбеди оно што је у овом тренутку најбитније за грађане Србије – здравље и сигурна будућност. Истовремено, апелујемо на грађане да буду дисциплиновани, избегавају контакте са суграђанима и кретање без преке потребе, како би се што пре и у што већој мери сузбило ширење вируса Цовид 19.

Донацију Удружења осигуравача Србије помогле су чланице Удружења –  Дунав, Генерали, ДДОР, Wиенер Стадтисцхе, Граwе, Униqа, Триглав,  Сава, АМС осигурање, Миленијум, Глобос, Меркур, ОТП осигурање и Согаз.