Припадницима Министарства одбране и Војске Србије, који су постигли ванредно запажене резултате и изузетно залагање и пожртвованост у раду, урућене су похвале и новчане награде. Награде су уручили министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић и генерални секретар Удружења осигуравача Србије Душко Јовановић.

Награђено је 30 припадника Министарства одбране и ВЈ за подвиг спасавања живота и отклањање последица елементарних и техничко-технолошких несрећа; ванредно запажене резултате и изузетно залагање и пожртвованост исказану у обављању дужности; постигнуте резултате у области науке и развоја средстава наоружања и војне опреме, као и резултате у области културе И спорта.

Захваљујући се Удружењу осигуравача Србије, које је и ове године подржало акцију Министарства и донирало финансијска средства, министар Александар Вулин је истакао да су сви награђени обављали своју дужност и да би сви они били подједнако поносни, поуздани и вредни и да их нико није наградио. Врлина награђених, наглашава министар Вулин, је у томе што они нису тражили награду, а то је разлог зашто је Србија бескрајно поносна на њих.

Генерални секретар УОС Душко Јовановић је захвалио припадницима Министарства одбране и Војске Србије на свему што су последњих година учинили у интересу Србије, а посебно последњих месеци током пандемије вируса Ковид-19. „Вирус је затекао неспреман цео свет, за разлику од Србије која је заједно са припадницима Војске Србије успела да овај проблем елегантније и безболније заврши и преброди лакше него остале“ нагласио је генерални секретар Удружења осигуравача.

Ово је наставак одличне сарадње коју УОС има са Министарством одбране И у складу је са опредељењем Удружења да део своје добити издваја да би најбољи били нагређени као И да би се помогло онима којима је помоћ најпотребнија. Недавно је Удружење донирало средства за набавку медицинске опреме неопходне за лечење вируса Ковид 19, у количини за три авиона.

Фотографије