Pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koji su postigli vanredno zapažene rezultate i izuzetno zalaganje i požrtvovanost u radu, urućene su pohvale i novčane nagrade. Nagrade su uručili ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović.

 

Nagrađeno je 30 pripadnika Ministarstva odbrane i VJ za podvig spasavanja života i otklanjanje posledica elementarnih i tehničko-tehnoloških nesreća; vanredno zapažene rezultate i izuzetno zalaganje i požrtvovanost iskazanu u obavljanju dužnosti; postignute rezultate u oblasti nauke i razvoja sredstava naoružanja i vojne opreme, kao i rezultate u oblasti kulture I sporta.

 

Zahvaljujući se Udruženju osiguravača Srbije, koje je i ove godine podržalo akciju Ministarstva i doniralo finansijska sredstva, ministar Aleksandar Vulin je istakao da su svi nagrađeni obavljali svoju dužnost i da bi svi oni bili podjednako ponosni, pouzdani i vredni i da ih niko nije nagradio. Vrlina nagrađenih, naglašava ministar Vulin, je u tome što oni nisu tražili nagradu, a to je razlog zašto je Srbija beskrajno ponosna na njih.

 

Generalni sekretar UOS Duško Jovanović je zahvalio pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na svemu što su poslednjih godina učinili u interesu Srbije, a posebno poslednjih meseci tokom pandemije virusa Kovid-19. „Virus je zatekao nespreman ceo svet, za razliku od Srbije koja je zajedno sa pripadnicima Vojske Srbije uspela da ovaj problem elegantnije i bezbolnije završi i prebrodi lakše nego ostale“ naglasio je generalni sekretar Udruženja osiguravača.

 

Ovo je nastavak odlične saradnje koju UOS ima sa Ministarstvom odbrane I u skladu je sa opredeljenjem Udruženja da deo svoje dobiti izdvaja da bi najbolji bili nagređeni kao I da bi se pomoglo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Nedavno je Udruženje doniralo sredstva za nabavku medicinske opreme neophodne za lečenje virusa Kovid 19, u količini za tri aviona.

Fotografije