Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић уручио је орден народног хероја учеснику Народноослободилачке борбе, генерал-пуковнику ЈНА и последњем живом народном хероју Југославије Петру Матићу  – Дулету, поводом његовог 100. рођендана.

Министар Ђорђевић рекао је да је о овом гесту, који представља израз поштовања за заслуге господина Матића, обавештен и председник Републике Србије Александар Вучић.

„Србија се поноси људима попут господина Матића који су се борили за своју земљу. Ресор којим руководим активно се залаже за очување сећања на оне који су се борили за наш народ, као и за побољшање услова живота наших бораца. Господин Матић учинио је много за српски народ и то не смемо никада да заборавимо. Оригинални орден који му је уручио Јосип Броз Тито украден му је 90-их година, те ми је изузетно задовољство што смо успели да обезбедимо на тржишту антиквитета, уз помоћ Удружења осигуравача Србије и да му поклонимо на његов јубиларни рођендан“, рекао је министар.

Петар Матић изразио је велику захвалност министру Ђорђевићу истакао да се није надао овом поклону, али да га је веома обрадовао.

„Част ми је и задовољство да је и Удружење осигуравача Србије, као друштвено одговорна компанија, могла да учествује у овако лепом чину“ истакао је Душко Јовановић, генерални секретар УОС које је обезбедило финансијску подршку. Честитајући рођендан Петру Матићу, генерални секретар УОС је нагласио да ће Удружење и убудуће помагати активности Министарства које имају племените циљеве.

Фотографије