Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević uručio je orden narodnog heroja učesniku Narodnooslobodilačke borbegeneral-pukovnikJNA i poslednjem živom narodnom heroju Jugoslavije Petru Matiću  – Duletu, povodom njegovog 100. rođendana.

 

Ministar Đorđević rekao je da je o ovom gestu, koji predstavlja izraz poštovanja za zasluge gospodina Matića, obavešten i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

 

„Srbija se ponosi ljudima poput gospodina Matića koji su se borili za svoju zemlju. Resor kojim rukovodim aktivno se zalaže za očuvanje sećanja na one koji su se borili za naš narod, kao i za poboljšanje uslova života naših boraca. Gospodin Matić učinio je mnogo za srpski narod i to ne smemo nikada da zaboravimo. Originalni orden koji mu je uručio Josip Broz Tito ukraden mu je 90-ih godina, te mi je izuzetno zadovoljstvo što smo uspeli da obezbedimo na tržištu antikviteta, uz pomoć Udruženja osiguravača Srbije i da mu poklonimo na njegov jubilarni rođendan“, rekao je ministar.

 

Petar Matić izrazio je veliku zahvalnost ministru Đorđeviću istakao da se nije nadao ovom poklonu, ali da ga je veoma obradovao.

 

„Čast mi je i zadovoljstvo da je i Udruženje osiguravača Srbije, kao društveno odgovorna kompanija, mogla da učestvuje u ovako lepom činu“ istakao je Duško Jovanović, generalni sekretar UOS koje je obezbedilo finansijsku podršku. Čestitajući rođendan Petru Matiću, generalni sekretar UOS je naglasio da će Udruženje i ubuduće pomagati aktivnosti Ministarstva koje imaju plemenite ciljeve.

Fotografije