Удружење осигуравача Србије са жаљењем констатује да је, у светлу догађаја изазваних пандемијом Корона вируса, на седници Управног одбора Система зелене карте, одржаној путем видео линка почетком јула, донета коначна одлука о отказивању Међународне конференције ауто осигурања. Конференција је иницијално била заказана за јун односно септембар ове године и требало је да буде одржана у Београду, у организацији Удружења осигуравача.

Управни одбор Система зелене карте је, имајући у виду бројна ограничења у готово свим од четрдесет осам чланица Система, одлучио да се Конференција одржи у дигиталном формату. Челници Система су констатовали да је здравствени ризик како за учеснике, тако и за земљу домаћина превелик, уважавајући чињеницу да је за већину држава тренутно на снази низ препорука које спречавају путовања ван граница.

Управни одбор је одао признање Удружењу осигуравача везано за рад на припреми Конференције и констатовао да су разлози због којих је организација додељена Удружењу значајни и још увек актуелни, те да се ова одлука може сматрати привременим одлагањем до 2021. или 2022. године када ће се стећи услови да Удружење осигуравача Србије организује овај значајан догађај.