Udruženje osiguravača Srbije sa žaljenjem konstatuje da je, u svetlu događaja izazvanih pandemijom Korona virusa, na sednici Upravnog odbora Sistema zelene karte, održanoj putem video linka početkom jula, doneta konačna odluka o otkazivanju Međunarodne konferencije auto osiguranja. Konferencija je inicijalno bila zakazana za jun odnosno septembar ove godine i trebalo je da bude održana u Beogradu, u organizaciji Udruženja osiguravača.

 

Upravni odbor Sistema zelene karte je, imajući u vidu brojna ograničenja u gotovo svim od četrdeset osam članica Sistema, odlučio da se Konferencija održi u digitalnom formatu. Čelnici Sistema su konstatovali da je zdravstveni rizik kako za učesnike, tako i za zemlju domaćina prevelik, uvažavajući činjenicu da je za većinu država trenutno na snazi niz preporuka koje sprečavaju putovanja van granica.

 

Upravni odbor je odao priznanje Udruženju osiguravača vezano za rad na pripremi Konferencije i konstatovao da su razlozi zbog kojih je organizacija dodeljena Udruženju značajni i još uvek aktuelni, te da se ova odluka može smatrati privremenim odlaganjem do 2021. ili 2022. godine kada će se steći uslovi da Udruženje osiguravača Srbije organizuje ovaj značajan događaj.