Одлукама Генералне скупштине Система зелене карте, Удружење осигуравача примљено је за члана Надзорног одбора Система (Супервисорy боард), а представник Удружења именован је за председника Одбора за пријем нових чланова Система.

На тај начин изражено је признање за чињеницу да Удружење осигуравача Србије дуги низ година успешно учествује у раду органа Система, али и признање на координацији и дисциплини Удружења и његових чланица у испуњавању обавеза по међународним споразумима, пре свега на корист грађана Републике Србије који својим моторним возилима путују преко граница.

С обзиром на то да је српско тржиште једно од мањих у Систему, са свега 2,5 милиона возила, учешће Удружења осигуравача у највишим органима Система је изузетан успех и признање највишег нивоа, истиче генерални секретар УОС Душко Јовановић.

Поред поменутог, на седници Надзорног одбора је одлучено да се Удружењу додели организација највећег догађаја из делокруга рада Система, ИМИЦ (International Motor Insurance Convention) – Међународна конвенција аутоосигурања. Руководеће тело Система је у својој одлуци отишло и корак даље, наводећи да ће Удружење осигуравача Србије бити организатор овог престижног догађаја или у 2021. години или у првој наредној када се за то стекну услови, имајући у виду ситуацију изазвану пандемијом вируса Ковид19.

На тај начин, организација додељена Удружењу је фиксирана, што сматрамо још једном похвалом за наш рад и залагање, истиче генерални секретар УОС Душко Јовановић. Он додаје да је у питању највећи међународни скуп из области осигурања који ће бити одржан у Србији и један од највећих у Европи, с обзиром на то да ће учествовати више од 200 делегата из 48 земаља Система зелене карте.