U organizaciji Udruženja osiguravača Srbije, od 10-12. oktobra održana je jubilarna 10. konferencija „Digitalizacija osiguranje tehnologija“. Jubilarna Konferencija nas je podsetila na sve što je IT industrija osiguranja postigla u saradnji sa poslovnim sektorima. To se posebno odnosi na oblikovanje poslovanja kroz digitalizaciju proizvoda i novog digitalnog načina pristupa klijentu, čime se uticalo da se poslovanje iz tradicionalnog transformiše u digitalno. Velikim delom za to je zaslužna upravo ova Konferencija, jer su se kroz razmatrane teme uobličavali projekti koji su na kraju sprovedeni u delo.

Konferenciju je otvorio predsednik Programskog odbora i direktor IC UOS Aleksandar Đoković koji je istakao snagu zajednice s obzirom na to da su saradnja, deljenje znanja i zajednički trud ono što industriju osiguranja čini jačima i uspešnijima. Ovaj jubilej nije samo proslava prošlih uspeha, već i početak nove ere i prilika da se postave novi ciljevi i vizije za budućnost, naglasio je Đoković.

U daljem toku konferencije, predstavnici društava za osiguranje i IT kompanija, prezentovali su aktuelne teme iz te oblasti, koje se odnose na poslovanje društava, upravljanje IT resursima i iz oblasti zaštite resursa informacionih tehnologija, kao i usklađivanje sa novim pravnim okvirima koji regulišu ovu oblast. Radni deo konferencije okončan je okruglim stolom čiji je glavni zaključak da bez obzira na prethodne uspehe i dostignute ciljeve, u budućnosti osiguravačima na čelu sa UOS predstoji puno velikih izazova, kako iz oblasti biznisa, tako i iz oblasti informatike.

Fotografije