Делегација италијанског Бироа осигурања (UCI) посетила је Удружење осигуравача Србије. Делегација, предвођена председником Управног одбора и генералним директором UCI, Stefanom Scavoom i Stefanom Reom, била је у посети Удружењу 10. маја.

Разговарало се о темама из области билатералних односа и учешћу два бироа у раду експертских одбора Савета бироа Зелене карте. Размењене су информације о тренутном стању на тржиштима осигурања Италије и Србије, а посебан акценат у разговору били су регулаторни оквири и рад на побољшању и осавремењавању истих у обе земље.

Сарадња два национална бироа оцењена је као најбоља могућа, уз посебан осврт на чињеницу да у овом тренутку не постоји ни једно спорно питање у сарадњи по основу међународних споразума Зелене карте и Мултилатералног споразума. Утврђене су и заједничке платформе о неким од кључних питања стратешког развоја Система зелене карте, а размењена су и искуства у борби против превара у осигурању на међународном нивоу.

Генерални секретар Удружења осигуравача Србије Душко Јовановић истакао је да је посета највишег руководства италијанског Бироа од изузетног значаја, с обзиром на то да се ради о тржишту са више од 44 милиона возила и које остварује велики утицај на дешавања у систему међународне аутооговорности.

Заједнички закључак председника Управног одбора UCI Stefana Scavoa и генералног секретара Удружења Душка Јовановића је да ће постојећи ниво сарадње бити одржан и да ће бити уложени заједнички напори да се сарадња и размена искустава подигну на још виши ниво.