Удружење осигуравача Србије донирало је, поводом почетка нове школске године, 34 лаптопа за децу страдалих, погинулих и рањених припадника МУП, које им је уручио министар Александар Вулин.

Министар Вулин је истакао да је Министарство унутрашњих послова ту да им помогне и да брине о њима, јер су они деца најбољих медју нама, који нису питали за живот и здравље и поступили су онако како би поступио само херој који воли Србију и свој народ. Вулин је најавио и да ће свако дете страдалог и рањеног припадника полиције моћи да са пратиоцем проведе седам дана зимовања или летовања у неком од објеката МУП.

“Када завршите школе, ви који будете желели да своју будућност доживите у Министарству унутрашњих послова за вас ће увек бити посебно место“, рекао је министар унутрашњих послова и посебно се захвалио Удружењу осигуравача које је донирало лаптовопове.

Ова донација наставак је сарадње УОС И МУП. Недавно је Удружење обезбедило неколико стотина хиљада евра за набавку најквалитетније ИТ опреме, која ће полицији омогућити бржу и квалитетнију израду и чување Записника о увиђају саобраћајних незгода. Корист од набавке те опреме имаће грађани, јер неће морати да одлазе у полицију по Записнике и троше време и новац, саобраћајна полиција је добила најквалитетнију опрему, а осигуравајућа друштва помоћ у спречавању злоупотреба. Опрема је набављена, према речима генералног секретара УОС Душка Јовановића, да би се смањио број штета и да би грађани били заштићенији.

  • Удружење је обезбедило и финансијска средстава за израду апликације која је убрзала процес прибаве Записника МУП о увиђају саобраћајних незгода. Грађани више не морају лично да одлазе у полицију по Записник и плаћају таксе, што је трајало дуже од 30 дана. Документација са увиђаја сада се електронским путем ставља на увид УОС и осигуравајућим друштвима чији су осигураници учествовали у незгоди.

Јовановић подсећа и да је набављено 27 специјализованих возила са пратећом опремом потребној МУП. У претходном периоду обезбеђена су средства за рачунарску опрему за Министарство просвете, као И финансије за акције у циљу повећања безбедности у саобраћају, посебно деце. На почетку пандемије УОС је обезбедио средства за набавку респиратора, тестова и друге неопходне медицинске опреме, која је у Србију допремљена са три транспортна авиона.

  • Ту је и наша стална подршка малим спортским колективима, културно-уметничким друштвима, научним и удружењима грађана. Годинама обезбеђујемо финансијске награде за најбоље припаднике Војске Србије и запослене у социјалним установама, који брину о немоћнима. Такве акције, које имају широк друштвени значај, биће настављене, каже Јовановић.
Фотографије