Иако је процес дигитализације узрок изласка индустрије осигурања из зоне конфора који је посебно убрзан током пандемије изазване корона вирусом, то је неопходан процес и у периоду пред нама пословни просперитет имаће компаније које остваре пуну синергију са ИТ сектором. Само на тај начин могу се дефинисати нови производи и креирати дигитални алати који ће омогућити пласман истих и до млађих клијената који, традиционално, нису клијенти осигурања у већој мери. То су најважнији закључци Конференције „ДОТ2022“ која је одржана од 06-08. октобра у хотелу Дунав на Златибору.

Организатор скупа је Удружење осигуравача Србије, а циљ Конференције је да се запосленима из друштава приближе најновије могућности у примени информационих технологија у индустрији осигурања у функцији остваривања предности на тржишту и приближавања потребама клијената компанији, односно како би се осигурање прилагодило савременом пружању услуга.

На Конференцији се говорило о темама које су у интересу савременог пословања за које је примена нових информатичких решења од кључног значаја, што је био и саставни део презентација које су одржале ИТ компаније – партнери индустрије осигурања: SAGA, ASSECO, COMTRADE, ATOS, SETCEE, HUAWEI, GROWIT, KAMELEON, INCEPTION, SOFTWARE IMPROVEMENT GROUP.

Општи закључак Конференције је да је овакав скуп потребан индустрији осигурања, па је следећи најављен за октобар 2023. године.

Фотографије