Удружење осигуравача Србије биће суорганизатор студија које покреће Правни факултет у Београду под називом „Студије за иновацију из области осигурања“. Вођа пројекта биће редовна професорка Правног факултета Наташа Петровић Томић са којом су на састанку одржаном 28. августа, договорени детаљи будуће сарадње.

Овим пројектом Правни факултет и Удружење осигуравача излазе у сусрет потребама тржишта јер се студије које ће бити покренуте неће бавити само правном, већ и економском, маркетиншком и техничком страном осигурања. Програмом студија биће обухваћен широк спектар тема, почев од стратегије пословања преко Солвентности II и најновијих ЕСГ трендова до специфичних питања које отварају дигитализација и коришћење паметних уговора, као и заштита података у осигурању. Студије ће подједнако бити намењене правницима, економистима, стручњацима за маркетинг у осигурању или за ликвидацију штета, адвокатима и агентима за продају осигурања.

Настава ће обухватити 60 часова предавања, почев од почетка октобра. Предавачи ће бити универзитетски професори, еминентни стручњаци из праксе осигурања, адвокати и представници надзорног тела.

Фотографије