Декан Правног факултета Универзитета у Београду Зоран Мирковић и генерални секретар Удружења осигуравача Србије Душко Јовановић потписали су Меморандум о сарадњи којим ће на том факултету бити покренуте „Студије за иновацију из области осигурања“.

Тим пројектом, Правни факултет и Удружење осигуравача излазе у сусрет потребама тржишта јер се на студијама неће проучавати само правна, већ и економска, маркетиншка и техничка страна осигурања. Програмом студија биће обухваћен широк спектар тема, почев од стратегије пословања преко Солвентности II и најновијих ЕСГ трендова до специфичних питања које отварају дигитализација и коришћење паметних уговора, као и заштита података у осигурању. Студије ће подједнако бити намењене правницима, економистима, стручњацима за маркетинг у осигурању или за ликвидацију штета, адвокатима и агентима за продају осигурања.

Студенти ће овиме добити практично знање које ће моћи да примењују у пракси, изјавио је декан Правног факултета Зоран Мирковић. Он сматра да нашим студентима, генерално, недостаје пракса и могућност да на факултету науче проблеме из праксе и како да их решавају. Циљ ових студија је управо стицање таквог знања, изјавио је Мирковић.

Генерални секретар УОС Душко Јовановић изјавио је да су овакве, специјализоване припреме студената за рад у пракси, први пут покренуте код нас и да је индустрија осигурања овакав пројекат годинама чекала. Ово је прва генерација, али се тиме нећемо задовољити јер планирамо да пројекат траје годинама, рекао је Јовановић приликом потписивања Меморандума.

Вођа пројекта биће редовна професорка Правног факултета Наташа Петровић Томић. Настава ће обухватити 60 часова предавања, почев од почетка октобра. Предавачи ће бити универзитетски професори, еминентни стручњаци из праксе осигурања, адвокати и представници надзорног тела.

Фотографије