Конференција је, као и све претходне, обиловала предавањима из области ИТ која су запосленима у том делу индустрије осигурања приближила нове технологије. Циљ је унапређење пословања, а на деветој Конференцији организовали смо 18 предавања, која су презентовали стручњаци из 12 еминентних компанија из Србије и региона, као и од стране информатичара из осигуравајућих кућа. С обзиром на то да је ИТ индустрија доживела велики напредак у претходном периоду, Конференција се бавила најновијим достигнућима и могућностима њихове примене у свакодневном пословању. Скуп “Дигитализација, осигурање, технологија” привукао је велики број стручњака и професионалаца из ИТ индустрије са циљем размене идеја, представљања нових технологија и дискусије о будућим трендовима.

Главна тема конференције обрађена је на округлом столу који је представио будућност вештачке интелигенције у свету, али и могућности да се она примени у индустрији осигурања. На том округлом столу презентовани су и најновији модели који ће променити начин на који се она користи. Учесници конференције изразили су ентузијазам због представљених иновација и прилике за умрежавање и остварење сарадње информатичара унутар индустрије осигурања и партнерских компанија.

Један од закључака је да су овакви скупови неопходни како би био подржан технолошки напредак индустрије осигурања, у циљу подизања квалитета производа осигурања, али и опште свести о важности ове области за државу.

Фотографије
Видео