Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин уручио је ускршње поклоне штићеницима Дома за децу и омладину "Мирослав Мика Антић" у Сомбору, које је обезбедило Удружење осигуравача Србије. Пакете са тренеркама и патикама добила су 32 штићеника тог дома.

Захваливши се запосленима у тој социјалној установи што са великом пажњом брину о деци "чији је живот тежак без њихове кривице", Вулин је истакао да је сомборски дом за децу без родитељског старања веома добро уклопљен у локалну заједницу, јер има здушну подршку локалне самоуправе. Министар Вулин је захвалио Удружењу осигуравача Србије на несебичној помоћи коју су пружили штићеницима те и још неколико сличних социјалних установа у Србији, нагласивши да је та акција најбоља препорука осталим индустријским и другим компанијама "да буду несебични и помогну онима којима је помоћ потребна".

Генерални секретар УОС Владан Манић рекао је да је то четврта заједничка акција ресорног министарства и тог Удружења, напоменувши да су слични поклони додељени и деци у домовима у Белој Цркви, Крушевцу и Ужицу. Манић је казао да ће та акција бити настављена до краја године као и да креће нова, у оквиру које ће Удружење осигуравача Србије доделити 40 стипендија деци којој су стипендије најпотребније.

Подсетимо, Удружење осигуравача Србије недавно је подржало и акцију прикупљања помоћи за породицу Страхиње Табића из Ваљева, коју је такође покренуло Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Десетогодишњи Страхиња је на улици пронашао 6.000 динара и предао их учитељици. Он и његова сестра добили су од Удружења спортску опрему и бицикл, док смо за њихово домаћинство обезбедили шпорет на чврсто гориво.