Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин уручио је стипендије талентованим ученицима и студентима који су смештени у установе социјалне заштите или су из породица које остварују право на новчану социјалну помоћ. Стипендије, у износу од 10.000 динара по ученику за период од јуна до децембра, обезбедило је Удружење осигуравача Србије.

Вулин је том приликом рекао да је додела стипендија прилика да покажемо колико нам је стало до деце која примају новчану социјалну помоћ и која су без родитељског старања.  Стипендисти нису одабрани случајно, већ су то заслужили својим радом и учењем, изјавио је министар Вулин и додао да су овакве акције добра прилика да друштво покаже колико цени њихов рад. Министар је подсетио да ово нису буџетска средства већ да их је обезбедило Удружење осигуравача Србије из својих прихода и апеловао на све остале да се понашају социјално одговорно и да помогну деци. В.д. генералног секретара Удружења осигуравача Србије Радмила Јашаровић изјавила је да су осигуравачи увек били друштвено одговорни и да им је задовољство да подрже сваку такву акцију. Увек је највеће задовољство када помоћ иде деци јер су она најважнија и неко у кога сви највише желимо да улажемо, изјавила је Радмила Јашаровић. Она је подсетила и да ће уговори о стипендирању бити потписани са 40 деце у различитим категоријама.

Обезбеђивањем ових стипендија, Удружење осигуравача Србије наставило је са социјално одговорним понашањем подржавајући акције Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања које за циљ имају помоћ деци. Подсетимо, Удружење је обезбедило новогодишње и ускршње поклоне штићеницима домова за децу и омладину у Сомбору, Белој Цркви, Крушевцу и Ужицу.