Удружење осигуравача Србије потписало је у Бриселу Меморандум о разумевању са косовским Бироом осигуравача, уз посредовање Савета бироа зелене карте, који се односи на осигурање возила. Тим чином, Удружење је привело крају највећи пројекат на коме је интензивно радило протеклих неколико година.

С обзиром на то да је у питању једини процес у оквиру тема из Бриселског споразума који је у потпуности завршен, Удружење осигуравача, као и целокупна индустрија осигурања Србије, дали су значајан допринос релаксацији слободе кретања и бесплатног преласка административне линије са Косовом и Метохијом моторним возилима за грађане Републике Србије. Руководство Удружења је исказало изузетну оперативност, с обзиром на то да су процедуре рада на документу и његовом усвајању максимално скраћене и убрзане, а квалитет одлучивања подигнут на максимални ниво, што је препознато и у изјавама представника Владе Републике Србије. 

Верујемо да смо на тај начин дали и свој пуни допринос приближавању Републике Србије Европској унији и да смо показали веома висок степен професионализма и кооперативности када су питању интереси грађана Републике Србије, изјавила је в.д. генералног секретара Удружења осигуравача Србије Радмила Јашаровић по потписивању Меморандума.