Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин уручио је ваучере за куповину спортске опреме деци чији су родитељи примаоци социјалне помоћи. Ваучере, у вредности од по 20.000,00 динара, добило је 63 деце, а комплетна финансијска средства обезбедило је Удружење осигуравача Србије.

Малишани ће опрему, у складу са жељама и потребама, моћи да купе у специјализованим спортским продавницама. Обезбеђујући финансијска средства за ову акцију, Удружење је наставило социјално одговорно понашање, подржавајући, поред осталог и акције Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања које за циљ имају помоћ деци.

Захваљујући се Удружењу осигуравача Србије на несебичном гесту, министар Вулин је нагласио да ово нису буџетска, већ средства које је индустрија осигурања одвојила од свог профита и доделила онима којима је помоћ заиста потребна. Истовремено, Вулин је позвао и друге индустрије да се укључе у сличне акције и да покажу колико им је стало.

Генерални секретар Удружења осигуравача Србије Душко Јовановић захвалио је министру Александру Вулину што је омогућио да Удружење учествује у хуманитарној акцији. Комплетна индустрија осигурања увек је била друштвено одговорна и велико нам је задовољство да подржимо сваку такву акцију. Деца су највеће благо и неко у кога морамо највише да улажемо, рекао је Јовановић, нагласивши жељу да деца примају помоћ и од других удружења.

Удружење је у претходних годину дана донирало више од 120 новогодишњих и ускршњих пакетића са спортском опремом штићеницима домова за децу и омладину у Сомбору, Белој Цркви, Крушевцу и Ужицу. 40 ђака и студената из установа социјалне заштите и из породица које остварују право на новчану и социјалну помоћ, добило је шестомесечне стипендије од по 10.000 динара. Удружење је подржало пројекат Канцеларије за КиМ и стипендирало 20 најуспешнијих студената Приштинског универзитета у Косовској Митровици, а милион динара донирано је за награду „Човек године“. После катастрофалних поплава, угроженом становништву додељена је новчана помоћ од милиона динара, а за 500 основаца из поплављених подручја, обезбеђен школски прибор. 

Посебну пажњу Удружење посвећује безбедности у саобраћају. За 200 основаца са Косова и Метохије и из хранитељских породица из највећих градова Србије организовали смо наставу из области безбедности деце у саобраћају. За возаче је, у сарадњи са Агенцијом за безбедност у саобраћају, штампана брошура „Водич за безбедно путовање“ која је бесплатно дељена свима који су аутомобилом излазили из Србије.