Удружење осигуравача Србије и Удружење друштава за осигурање Привредне коморе Републике Српске потписали су Протокол о сарадњи који предвиђа организовање едукативних скупова у циљу усавршавања и развијања послова осигурања. Протокол је потписан на скупу одржаном у Привредној комори Републике Српске, којем је присуствовао и помоћник министра финансија Владе Републике Србије Огњен Поповић, док је УОС представљао генерални секретар Душко Јовановић.

Поповић је нагласио да је циљ скупа и потписаног Протокола да се оснажи веза тржишта осигурања Србије и Републике Српске, што ће допринети јачању целокупне привреде. Он је изјавио и да се између  Републике Србије и Републике Српске одвија интензивна сарадња на разним пољима и да Република Србија придаје посебну пажњу развоју међусобних економских односа. Потписивањем овог Протокола јачамо и везу тржишта осигурања Србије и Републике Српске, рекао је Поповић, јер се, како је нагласио, не може занемарити улога осигурања у националној економији. За државу је битна социјална и финансијска функција осигурања, јер се обезбеђује потребна сигурност привреде и становништва, али раст осигуравајућих фондова утиче и на стабилност и раст финансијског тржишта, додао је помоћник министра финансија Републике Србије. Како каже, развијеност делатности осигурања потпомаже и извозу земље и њеном бољем конкурентском положају.

Представљајући положај који Удружење осигуравача Србије има у институционалном оквиру Републике Србије, генерални секретар Удружења Душко Јовановић је нагласио да осигурање у Србији последних десетак година бележи константан раст. Јовановић је представио законодавне прописе наше државе, али и напоре Удружења да они буду измењени и прилагођени европском законодавном оквиру. Потенцирао је и одличне односе које Удружење осигуравача Србије има са државним органима Републике Србије, као и међусобне добре односе осигуравача у оквиру УОС. То је, како је нагласио, услов за раст и развој осигурања.

Иначе, за делегацију Удружења осигуравача Србије, приређен је и пријем код премијера Републике Српске на којем се такође разговарало о могућностима унапређења сарадње представника два тржишта осигурања.

Фото галерија