Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin uručio je vaučere za kupovinu sportske opreme deci čiji su roditelji primaoci socijalne pomoći. Vaučere, u vrednosti od po 20.000,00 dinara, dobilo je 63 dece, a kompletna finansijska sredstva obezbedilo je Udruženje osiguravača Srbije.

Mališani će opremu, u skladu sa željama i potrebama, moći da kupe u specijalizovanim sportskim prodavnicama. Obezbeđujući finansijska sredstva za ovu akciju, Udruženje je nastavilo socijalno odgovorno ponašanje, podržavajući, pored ostalog i akcije Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje za cilj imaju pomoć deci.

Zahvaljujući se Udruženju osiguravača Srbije na nesebičnom gestu, ministar Vulin je naglasio da ovo nisu budžetska, već sredstva koje je industrija osiguranja odvojila od svog profita i dodelila onima kojima je pomoć zaista potrebna. Istovremeno, Vulin je pozvao i druge industrije da se uključe u slične akcije i da pokažu koliko im je stalo.

Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović zahvalio je ministru Aleksandru Vulinu što je omogućio da Udruženje učestvuje u humanitarnoj akciji. Kompletna industrija osiguranja uvek je bila društveno odgovorna i veliko nam je zadovoljstvo da podržimo svaku takvu akciju. Deca su najveće blago i neko u koga moramo najviše da ulažemo, rekao je Jovanović, naglasivši želju da deca primaju pomoć i od drugih udruženja.

Udruženje je u prethodnih godinu dana doniralo više od 120 novogodišnjih i uskršnjih paketića sa sportskom opremom štićenicima domova za decu i omladinu u Somboru, Beloj Crkvi, Kruševcu i Užicu. 40 đaka i studenata iz ustanova socijalne zaštite i iz porodica koje ostvaruju pravo na novčanu i socijalnu pomoć, dobilo je šestomesečne stipendije od po 10.000 dinara. Udruženje je podržalo projekat Kancelarije za KiM i stipendiralo 20 najuspešnijih studenata Prištinskog univerziteta u Kosovskoj Mitrovici, a milion dinara donirano je za nagradu „Čovek godine“. Posle katastrofalnih poplava, ugroženom stanovništvu dodeljena je novčana pomoć od miliona dinara, a za 500 osnovaca iz poplavljenih područja, obezbeđen školski pribor. 

Posebnu pažnju Udruženje posvećuje bezbednosti u saobraćaju. Za 200 osnovaca sa Kosova i Metohije i iz hraniteljskih porodica iz najvećih gradova Srbije organizovali smo nastavu iz oblasti bezbednosti dece u saobraćaju. Za vozače je, u saradnji sa Agencijom za bezbednost u saobraćaju, štampana brošura „Vodič za bezbedno putovanje“ koja je besplatno deljena svima koji su automobilom izlazili iz Srbije.