Budućnost poslovanja sektora za osiguranje jeste veća prodaja putem interneta, jer je to najbolji način da proizvodi osiguranja budu još dostupniji. Za razvoj tog vida poslovanja, neophodno je dodatno upoznavanje sa klijentom, njegovim potrebama i navikama i to pre nego što se on obrati osiguravajućem društvu.

Međutim, za to je potrebno primeniti najnovija IT dostignuća i sprovesti odgovarajuće izmene u regulativi, naglašeno je na Konferenciji „IBTF 2016“. Konferencija, pod nazivom „IT u osiguranju – od troškovnog centra do centra poslovne kompetencije“ održana je u Aranđelovcu, od 14. – 16. oktobra. Već četvrtu godinu za redom pokrovitelj Konferencije je Udruženje osiguravača Srbije.

Reč je o jedinstvenom informatičkom skupu koji je namenjen zaposlenima u sektoru osiguranja. Na Konferenciji su predstavljene najnovije mogućnosti u primeni informacionih tehnologija, čiji je cilj unapređenje poslovanja i pristup klijentima. Razmatrane su teme i oblasti koje se odnose na napredne modele upravljanja kompanijama i kontrolu rizika, kao i savremene mogućnosti optimizacije troškova primenom digitalizacije poslovanja.