UOS ponovo podržao akciju “Čovek godine”

U Narodnom pozorištu u Beogradu dodeljene su nagrade „Čovek godine“ Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja. Nagrade su dodeljene u pet kategorija, u cilju pružanja podrške i isticanja pojedinaca koji su svojim radom doprineli unapređenju socijalne zaštite.

Priznanja su uručena pojedincu, profesionalcu, stručnjaku, zaposlenom u Centru za socijalni rad, ustanovi socijalne zaštite za smeštaj dece i mladih, ustanovi socijalne zaštite za smeštaj odraslih i starijih lica, licu koje je pre odlaska u penziju bilo zaposleno u sistemu socijalne zaštite i hranitelju

Priznanje su uručena Vesni Margaretić, zaposlenoj u Centru za socijalni rad grada Subotice, Aleksandru Veličkoviću, vaspitaču Doma za decu i omladinu “Vera Radivojević” iz Bele Crkve, Suzani Mišić, direktorki Gerontološkog centra Beograd, Dušanu Miloviću, u kategoriji penzionisano lice koje je pre odlaska u penziju bilo zaposleno u sistemu socijalne i porodične zaštite i Bojani Stepanović, hraniteljici iz Beograda. Nagrade su laureatima uručili korisnici tih ustanova.

Oni su dobili po 200.000 dinara koje je i ove godine obezbedilo Udruženje osiguravača Srbije. Na svečanosti u Narodnom pozorištu u Beogradu uručena je i specijalna zahvalnica Banci za razvoj Saveta Evrope, za doprinos socijalnoj zaštiti Republike Srbije. Specijalno priznanje predstavniku te banke Stefanu Selenu uručio je generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, podsetio je da u sistemu socijalne zaštite radi 14.000 ljudi koji brinu o 700.000 korisnika. Ministar Vulin je za 2017. godinu najavio reforme sistema socijalne zaštite i usvajanje Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, kojim će biti povećan broj žena koje će imati pravo na porodiljsku naknadu, kao i Zakona o socijalnoj zaštiti.

Obezbeđivanjem finansijske podrške za ove nagrade, Udruženje osiguravača Srbije nastavilo je da podržava akcije Ministarstva za rad koje za cilj imaju pružanje pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.