UOS podržao akciju Ministarstva za rad “Naj čovek"

U prostorijama Udruženja osiguravača Srbije dodeljene su nagrade „Naj čovek“ Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Nagrađeno je 17 zaposlenih koji su svojim radom dali najveći doprinos efikasnosti tog Ministarstva i unapređenju socijalne zaštite. Finansijska sredstva za dodelu nagrada obezbedilo je Udruženje osiguravača Srbije. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević zahvalio se Udruženju na podršci i prepoznavanju kvaliteta rada zaposlenih u tom Ministarstvu. Ministartvo će nastaviti ovakvu praksu nagrađivanja jer želimo da svima koji se ističu radom i trudom, na neki način pokažemo zahvalnost.

Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović podsetio je da je pružanje ovakve podrške Ministarstvu za rad u skladu sa Memorandumom o saradnji, koji je Udruženje potpisalo sa Ministarstvom prošle godine, u okviru Prvih srpskih dana osiguranja. Jovanović je posebno zahvalio državnom vrhu, Vladi Srbije zato što su uspeli da podignu životni standard i reše određene probleme, posebno kada je u pitanju privreda Srbije. Generalni sekretar UOS je naglasio da građani moraju da znaju da osiguranje nije trošak već investicija koja obezbeđuje bezbrižnu i sigurnu budućnost. 

Pružanjem pomoći u dodeli ovih nagrada, Udruženje je nastavilo da podržava akcije Ministarstva za rad, ali i drugih ministarstava Vlade Srbije, koje za cilj imaju pružanje pomoći najboljima ili onima kojima je ona najpotrebnija. Početkom godine, Udruženje je doniralo i finansijska sredstva za dodelu nagrada za 100 najboljih radnika Ministarstva za rad. Takve aktivnosti u skladu sa društveno odgovornim ponašanjem Udruženja, koje već godinama podržava projekte sa humanitarnim karakterom ili od značaja za širu društvenu zajednicu.