Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin uručio je uskršnje poklone štićenicima Doma za decu i omladinu "Miroslav Mika Antić" u Somboru, koje je obezbedilo Udruženje osiguravača Srbije. Pakete sa trenerkama i patikama dobila su 32 štićenika tog doma.

Zahvalivši se zaposlenima u toj socijalnoj ustanovi što sa velikom pažnjom brinu o deci "čiji je život težak bez njihove krivice", Vulin je istakao da je somborski dom za decu bez roditeljskog staranja veoma dobro uklopljen u lokalnu zajednicu, jer ima zdušnu podršku lokalne samouprave. Ministar Vulin je zahvalio Udruženju osiguravača Srbije na nesebičnoj pomoći koju su pružili štićenicima te i još nekoliko sličnih socijalnih ustanova u Srbiji, naglasivši da je ta akcija najbolja preporuka ostalim industrijskim i drugim kompanijama "da budu nesebični i pomognu onima kojima je pomoć potrebna".

Generalni sekretar UOS Vladan Manić rekao je da je to četvrta zajednička akcija resornog ministarstva i tog Udruženja, napomenuvši da su slični pokloni dodeljeni i deci u domovima u Beloj Crkvi, Kruševcu i Užicu. Manić je kazao da će ta akcija biti nastavljena do kraja godine kao i da kreće nova, u okviru koje će Udruženje osiguravača Srbije dodeliti 40 stipendija deci kojoj su stipendije najpotrebnije.

Podsetimo, Udruženje osiguravača Srbije nedavno je podržalo i akciju prikupljanja pomoći za porodicu Strahinje Tabića iz Valjeva, koju je takođe pokrenulo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Desetogodišnji Strahinja je na ulici pronašao 6.000 dinara i predao ih učiteljici. On i njegova sestra dobili su od Udruženja sportsku opremu i bicikl, dok smo za njihovo domaćinstvo obezbedili šporet na čvrsto gorivo.