udruženja, agencije za nadzor, biroi). Regionalno takmičenje za najbolje internet stranice u osiguranju i srodnim delatnostima organizovali su Institut za osiguranje i časopis Svijet osiguranja iz Zagreba.

Takmičenje je organizovano u tri kategorije:

1.    društva za osiguranje i reosiguranje, 
2.    agencije za zastupanje i posredovanje u osiguranju te portali koji nude usluge upoređivanja cena i ugovaranja proizvoda osiguranja i 
3.    institucije tržišta osiguranja (udruženja, agencije za nadzor, biroi).

Cilj takmičenja bio je da se proglašenjem najboljih internet stranica u osiguranju afirmiše internet poslovanje, promovišu nove tehnologije i doprinese boljoj informisanosti korisnika osiguranja. Stručni žiri ocenjivao je dizajn internet stranice, sadržaj odn. količinu i kvalitet informacija, interaktivnost, funkcionalnost, strukturu stranice i inovativnost.

Osim internet stranice Udruženja osiguravača Srbije, za najbolje su proglašene i stranice Zavarovalnice Tilia (u kategoriji društva za osiguranje i reosiguranje) i stranica osiguravajuće kompanije Adriatic Slovenica (u kategoriji agencije za zastupanje i posredovanje te portali koji nude usluge upoređivanja cena i ugovaranja proizvoda osiguranja).  


Nagrade su uručene u Osijeku, u sklopu 16. Regionalne konferencije „Informacijska i komunikacijska tehnologija i osiguranje – ICTI 2015“