Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin uručio je stipendije talentovanim učenicima i studentima koji su smešteni u ustanove socijalne zaštite ili su iz porodica koje ostvaruju pravo na novčanu socijalnu pomoć. Stipendije, u iznosu od 10.000 dinara po učeniku za period od juna do decembra, obezbedilo je Udruženje osiguravača Srbije.

Vulin je tom prilikom rekao da je dodela stipendija prilika da pokažemo koliko nam je stalo do dece koja primaju novčanu socijalnu pomoć i koja su bez roditeljskog staranja.  Stipendisti nisu odabrani slučajno, već su to zaslužili svojim radom i učenjem, izjavio je ministar Vulin i dodao da su ovakve akcije dobra prilika da društvo pokaže koliko ceni njihov rad. Ministar je podsetio da ovo nisu budžetska sredstva već da ih je obezbedilo Udruženje osiguravača Srbije iz svojih prihoda i apelovao na sve ostale da se ponašaju socijalno odgovorno i da pomognu deci. V.d. generalnog sekretara Udruženja osiguravača Srbije Radmila Jašarović izjavila je da su osiguravači uvek bili društveno odgovorni i da im je zadovoljstvo da podrže svaku takvu akciju. Uvek je najveće zadovoljstvo kada pomoć ide deci jer su ona najvažnija i neko u koga svi najviše želimo da ulažemo, izjavila je Radmila Jašarović. Ona je podsetila i da će ugovori o stipendiranju biti potpisani sa 40 dece u različitim kategorijama.

Obezbeđivanjem ovih stipendija, Udruženje osiguravača Srbije nastavilo je sa socijalno odgovornim ponašanjem podržavajući akcije Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja koje za cilj imaju pomoć deci. Podsetimo, Udruženje je obezbedilo novogodišnje i uskršnje poklone štićenicima domova za decu i omladinu u Somboru, Beloj Crkvi, Kruševcu i Užicu.