Udruženje osiguravača Srbije potpisalo je u Briselu Memorandum o razumevanju sa kosovskim Biroom osiguravača, uz posredovanje Saveta biroa zelene karte, koji se odnosi na osiguranje vozila. Tim činom, Udruženje je privelo kraju najveći projekat na kome je intenzivno radilo proteklih nekoliko godina.

S obzirom na to da je u pitanju jedini proces u okviru tema iz Briselskog sporazuma koji je u potpunosti završen, Udruženje osiguravača, kao i celokupna industrija osiguranja Srbije, dali su značajan doprinos relaksaciji slobode kretanja i besplatnog prelaska administrativne linije sa Kosovom i Metohijom motornim vozilima za građane Republike Srbije. Rukovodstvo Udruženja je iskazalo izuzetnu operativnost, s obzirom na to da su procedure rada na dokumentu i njegovom usvajanju maksimalno skraćene i ubrzane, a kvalitet odlučivanja podignut na maksimalni nivo, što je prepoznato i u izjavama predstavnika Vlade Republike Srbije. 

Verujemo da smo na taj način dali i svoj puni doprinos približavanju Republike Srbije Evropskoj uniji i da smo pokazali veoma visok stepen profesionalizma i kooperativnosti kada su pitanju interesi građana Republike Srbije, izjavila je v.d. generalnog sekretara Udruženja osiguravača Srbije Radmila Jašarović po potpisivanju Memoranduma.