Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević zajedno sa generalnim sekretarom Udruženja osiguravača Srbije Duškom Jovanovićem obišao je salu „Srbija“ u Palati Srbija koja je, nakon više od pola veka postojanja, renovirana na inicijativu Ministarstva i uz finansijsku podršku Udruženja osiguravača Srbije. 

Kako je i ranije najavljeno, pored renoviranja poda u sali „Srbija“, koje predstavlja prvu fazu rekonstrukcije, ministar je istakao da će Ministarstvo finansirati i renoviranje ostalih sala u ovoj zgradi, koja je od velike važnosti za sve građane Srbije, jer su se u njoj i u istoriji i danas dešavali veliki i značajni događaji.

„Zgrada Palata Srbija ima izuzetan značaj za našu zemlju i zato je veoma bitno da je čuvamo i održavamo, jer tako ćemo uvek imati čime da se ponosimo. Sada kreće druga faza rekonstrukcije, koja podrazumeva renoviranje ostalih sala koje se nalaze u Palati Srbija. Zadovoljan sam veoma kako sada izgleda sala „Srbija“, a ono što je najbitnije jeste da će svaka prostorija i nakon renoviranja zadržati svoj prvobitni izgled“, istakao je ministar.

Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović rekao je da mu je čast što su imali priliku da učestvuju u ovako bitnom projektu i da daju svoj doprinos za nešto što je građanima Srbije od velike važnosti.

Kako je istakao udruženje  će uvek biti na raspolaganju državi, ukoliko se ukaže potreba za njihovom podrškom u budućnosti.

 

Fotografije