Udruženje osiguravača Srbije stavilo je Republici Srpskoj na raspolaganje nekoliko miliona evra vrednu opremu, softverska rešenja i hardver za razvoj tržišta osiguranja. U pitanju je informacioni sistem koji je regulisao brojne probleme na tržištu Srbije. Zahvaljujući primeni tog informacionog sistema, povećano je interesovanje građana za polise osiguranja.

– Kompletnu infrastrukturu koju poseduje naše udruženje, u interesu industrije osiguranja dajemo Republici Srpskoj da je iskoristi kako se ne bi vraćala na početne probleme koje smo mi imali kad smo razvijali naše sisteme, izjavio je generalni sekretar UOS Duško Jovanović.

On je dodao i da će uz pomoć te opreme, tržište osiguranja u Republici Srpskoj vrlo brzo postati efikasno i podići se na viši nivo.

Izjavu o saradnji kojom je, između ostalog, predviđeno i stavljanje na raspolaganje pomenutog informacionog sistema, potpisali su generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović i predsednik Skupštine Udruženja društava za osiguranje Privredne komore Republike Srpske Bojan Popović. Time je nastavljena saradnja dva Udruženja na osnovu Protokola koji je potpisan 07.07.2021. godine u Beogradu, koji je formalizovao okvir saradnje i međusobnih odnosa.

Izjava je potpisana u okviru Dana osiguranja Republike Srpske.

Fotografije