Dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Zoran Mirković i generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović potpisali su Memorandum o saradnji kojim će na tom fakultetu biti pokrenute „Studije za inovaciju iz oblasti osiguranja“.

Tim projektom, Pravni fakultet i Udruženje osiguravača izlaze u susret potrebama tržišta jer se na studijama neće proučavati samo pravna, već i ekonomska, marketinška i tehnička strana osiguranja. Programom studija biće obuhvaćen širok spektar tema, počev od strategije poslovanja preko Solventnosti II i najnovijih ESG trendova do specifičnih pitanja koje otvaraju digitalizacija i korišćenje pametnih ugovora, kao i zaštita podataka u osiguranju. Studije će podjednako biti namenjene pravnicima, ekonomistima, stručnjacima za marketing u osiguranju ili za likvidaciju šteta, advokatima i agentima za prodaju osiguranja.

Studenti će ovime dobiti praktično znanje koje će moći da primenjuju u praksi, izjavio je dekan Pravnog fakulteta Zoran Mirković. On smatra da našim studentima, generalno, nedostaje praksa i mogućnost da na fakultetu nauče probleme iz prakse i kako da ih rešavaju. Cilј ovih studija je upravo sticanje takvog znanja, izjavio je Mirković.

Generalni sekretar UOS Duško Jovanović izjavio je da su ovakve, specijalizovane pripreme studenata za rad u praksi, prvi put pokrenute kod nas i da je industrija osiguranja ovakav projekat godinama čekala. Ovo je prva generacija, ali se time nećemo zadovolјiti jer planiramo da projekat traje godinama, rekao je Jovanović prilikom potpisivanja Memoranduma.

Vođa projekta biće redovna profesorka Pravnog fakulteta Nataša Petrović Tomić. Nastava će obuhvatiti 60 časova predavanja, počev od početka oktobra. Predavači će biti univerzitetski profesori, eminentni stručnjaci iz prakse osiguranja, advokati i predstavnici nadzornog tela.

Fotografije