Konferencija je, kao i sve prethodne, obilovala predavanjima iz oblasti IT koja su zaposlenima u tom delu industrije osiguranja približila nove tehnologije. Cilj je unapređenje poslovanja, a na devetoj Konferenciji organizovali smo 18 predavanja, koja su prezentovali stručnjaci iz 12 eminentnih kompanija iz Srbije i regiona, kao i od strane informatičara iz osiguravajućih kuća. S obzirom na to da je IT industrija doživela veliki napredak u prethodnom periodu, Konferencija se bavila najnovijim dostignućima i mogućnostima njihove primene u svakodnevnom poslovanju. Skup “Digitalizacija, osiguranje, tehnologija” privukao je veliki broj stručnjaka i profesionalaca iz IT industrije sa cilјem razmene ideja, predstavlјanja novih tehnologija i diskusije o budućim trendovima.

Glavna tema konferencije obrađena je na okruglom stolu koji je predstavio budućnost veštačke inteligencije u svetu, ali i mogućnosti da se ona primeni u industriji osiguranja. Na tom okruglom stolu prezentovani su i najnoviji modeli koji će promeniti način na koji se ona koristi. Učesnici konferencije izrazili su entuzijazam zbog predstavlјenih inovacija i prilike za umrežavanje i ostvarenje saradnje informatičara unutar industrije osiguranja i partnerskih kompanija.

Jedan od zaključaka je da su ovakvi skupovi neophodni kako bi bio podržan tehnološki napredak industrije osiguranja, u cilјu podizanja kvaliteta proizvoda osiguranja, ali i opšte svesti o važnosti ove oblasti za državu.

Fotografije
Video